ponedeljek, november 13, 2006

Peticija proti davku na knjigo!

Sam sem sicer po eni strani nasprotnik EDS, po drugi strani pa oster nasprotnik kakršnihkoli privilegijev, izjem in pa pretiranih davčnih izjem, ki tvorijo nepregleden davčni sistem. Vendar pa navkljub vsemu temu menim, da si knjiga zasluži biti neobdavčena. Predvsem zaradi zaslug in prispevka pri oblikovanju slovenske identitete v preteklosti in zaradi upanja, da bo to vlogo obdržala tudi v prihodnosti. Pisana beseda je namreč ustvarila Slovence in Slovenijo in ne cesarji, kralji ali vojskovodje...

Peticijo lahko podpišete tukaj!
Intervju s pobudnikom akcije pa tukajle!

7 komentarjev:

Tomi pravi ...

Stanje literature v Sloveniji v primerjavi s tujino je porazno, in če bo znižana davčna stopnja pripomogla k dvigovanju kulture in večanju branja kvalitetnega čtiva, je zadevo vsekakor za podpreti.

-SCRIPTOR- pravi ...

Stanje literature vsekakor ni porazno kar se tiče ustvarjanja; bi pa bilo zelo dobrodošlo vso to ustvarjalnost še bolj približati bralcem...

Tomi pravi ...

Mislil sem na cene pri nas in v tujini. Na srečo se to rahlo spreminja vsaj v večjih knjigarnah, kjer lahko dobimo izvirnike (vsaj ang) z mehkimi platnicami.

Luka pravi ...

Ja sej res morala bi bit.

Anonimni pravi ...

I inclination not agree on it. I regard as polite post. Specially the designation attracted me to review the intact story.

Anonimni pravi ...

Good post and this enter helped me alot in my college assignement. Say thank you you on your information.

Anonimni pravi ...

Easily I agree but I contemplate the post should secure more info then it has.